Werk in Uitvoering

Toen met mondkapjes

9 april 2024

Voor de mondhygiëniste moest ik vroeg de deur uit. Het regende zoals het steeds regende En het was kil. Bij de praktijk stonden in verband met besmettingsgevaar voor dat wat we allen vrezen, buiten- en tussendeur wijd open. Ik liep naar binnen, nam plaats in de stoel. Kuchte een paar maal, zei snel, 'maar ik ben niet verkouden hoor'. De gemondkapte mondhygiëniste lachte, was nergens bang voor, zei ze. Waarna ik mijn weerloze mond opende, zij haar kundige handen, gewapend met puntige gereedschappen aan het schrapen en slijpen zette. Regen, metaal, gebitsonderhoud, het ging me zogezegd niet in de koude kleren zitten. Nu lig ik rillend op de bank, sokken aan, sjaal om, maar gelukkig niet verkouden.

(Afb. David Hockney)

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram